Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Dodon a procedat corect evitând participarea în alegeri

© Sputnik / OsmatescoIan Lisnevschi
Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Companiei de consultanţă şi cercetare politică „Intellect Group", Ian Lisnevschi, consideră că, din punct de vedere al tehnologiilor electorale, decizia președintelui țării de a nu participa în campania electorală este una corectă.
Expert: Dodon a procedat corect evitând participarea în alegeri

Expertul a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că toți cunosc din ce partid a venit șeful statului, de aceea, el are  posibilitatea să desfășoare o campanie electorală voalată pentru candidații Partidului Socialiștilor.

"Imaginea lui este proiectată automat asupra imaginii socialiștilor, și invers. Juriștii spun că în orice campanie electorală se permite asta sau asta, iar noi specialiștii în tehnologii politice vorbim că se permite totul în afară de ceea ce interzice legea", a declarat Ian Lisnevschi.

În 2017 socialiștii au sesizat Curtea Constituțională în acest subiect. Atunci, magistrații CC au decis că șeful statului nu va duce partizanat politic și nu poate participa în campanii electorale, în favoarea unui partid sau altul.

Autor:Eduard Maciac

Fluxul de știri
0