Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Karpov: Abia aștept să mă întâlnesc cu prietenii și șahiștii din Moldova

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийAnatoli Karpov
Anatoli Karpov - Sputnik Moldova
Abonare
Renumitul șahist, politicianul rus Anatolii Karpov a vorbit despre dezvoltarea șahului în lume și în Moldova, dar și despre scopul vizitei sale în țara noastră.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Împreună cu președintele Moldovei, dezvoltăm activ un program de învățare a șahului în școlile din țara dumneavoastră, a declarat reprezentantul Comitetului pentru Relații Internaționale din Duma de Stat a Federației Ruse, șahistul de renume mondial Anatoli Karpov, în cadrul videoconferinței Chișinău - Minsk - Erevan.

Fiind rugat să ofere detalii cu privire la vizita întreprinsă în Moldova în această săptămână, Karpov a declarat că va vizita orașul Bălți, unde se va întâlni cu tinerii șahiști, totodată va participa și la alte evenimente legate de șah.

"Șahul în Moldova este predat în școli, în multe dintre ele am fost, vizita câteva și în timpul acestei călătorii voi. Abia aștept să mă întâlnesc cu prietenii mei șahiști în Moldova”, a declarat Karpov.

Anatoli Karpov - Sputnik Moldova
Un șahist legendar va discuta cu reprezentanții mass-media din Moldova

Potrivit lui, în țara noastră, ca și în alte țări ale lumii, se dezvoltă cu succes programul de învățare a șahului în rândul copiilor.

”În acest sens, Moldova se află  în prezent la un nivel foarte înalt. Este simbolic faptul că sediul Academiei și a Clubului de șah sunt amplasat în centrul Chișinăului”, a subliniat Karpov.

Anatoli Karpov este un șahist sovietic și rus, a fost de 12 ori campion mondial la șah. Triplu campion al lumii la șah pentru bărbați, triplu campion al lumii FIDE, dublu campion al lumii în cadrul echipe URSS, triplu campion al URSS ș.a. Este deținătorul a nouă titluri Oscar la șah. Este deputat în Duma de Stat a Federației Ruse și vicepreședinte al Comitetului pentru Relații Internaționale.

Fluxul de știri
0