Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Istoria impresionantă a tenorului Igor Țurcanu, care a cucerit mii de spectatori din lume

© Sputnik / OsmatescoIgor Țurcanu
Igor Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
Invitatul emisiunii "Intersecții", tenorul Igor Țurcanu a relatat despre drumul pe care l-a parcurs de-a lungul carierei sale până a deveni solist a "Teatrului Mare" din Moscova.
Istoria impresionantă a tenorului Igor Țurcanu, care a cucerit mii de spectatori din lume

Igor Țurcanu este un tenor de excepție de 39 de ani, născut la Fântânița Drochiei, care din copilărie a vrut să îmblânzească trompeta, dar a ajuns să cânte în corul bisericesc, ca și fratele bunicului său, apoi în corul Mănăstirii Curchi.

"Trompeta a fost cea mai mare bucurie în viața mea. După ce am studiat trompeta, am mers să cânt în corul bisericii din sat. La 14 ani am avut o mutare de voce și nu puteam cânta. După o lună jumătate mi-a revenit vocea și am început să cânt mai bărbătește cu un timbru mai jos", a povestit tenorul.

Igor Țurcanu a urmat Seminarul Teologic din Chișinău, și Academia Teologică de la  Kiev. Aceste studii le-a încununat cu catedra vocal de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Capitală. În 2009 a debutat cu piesa "E lucevan le stelle" la Teatrul Național de Operă si Balet "Maria Bieșu".

"Am avut foarte mari emoții atunci. M-am străduit să-mi fac datoria deplin și să redau la maximum trăirile mele. Aceasta a fost interpretarea mea pentru examen și pentru teatru pentru participare în trupa de soliști. Debutul mi-a deschis ușile spre lumea operei", a subliniat tenorul.

Din 2016 Igor Țurcanu este solist al trupei de operă de la Teatrul Mare din Moscova. În această perioadă a reușit să facă stagii în Italia și a obținut premii de toate categoriile la concursuri naționale și internaționale.

"Prima etapă a audiției am trecut-o la Chișinău, iar celelalte două etape la Moscova. Dirijorul principal al corului a observat talentul meu și mi-a propus să fac parte din trupa de soliști al teatrului", a relatat el.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0