Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost anunțată data când Parlamentul se va întruni în ședință plenară

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент  - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu a anunțat că va convoca săptămâna viitoare ședința Biroului Permanent al Parlamentului.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat, astăzi în cadrul unei conferințe de presă că săptămâna viitoare va convoca Biroul Permanent care va decide data la care se va întruni Legislativul în prima ședință din sesiunea de primăvară-vară.

”Sesiunea de primăvară-vară urmează să fie deschisă la începutul lunii februarie, iar prima ședință plenară va fi decisă de Biroul Permanent”, a declarat Candu.

Potrivit președintelui Legislativului, cel mai probabil, în această sesiune deputații se vor întruni doar într-o singură ședință plenară. Asta pentru ca partidele politice să nu folosească tribuna Parlamentului pentru campania electorală.

Candu susține că această ședință va avea o agendă foarte încărcată.

Парламент  - Sputnik Moldova
Politică
Schimbări în Parlament – cinci deputați noi și-au primit astăzi mandatele

”Sunt proiecte care au fost elaborate de Guvern și de colegii din Parlament, care pot fi votate în prima lectură. Sunt și câteva numiri în baza unui concurs. Agenda este foarte încărcată”, a declarat președintele Parlamentului.

Această ședință ar putea avea loc la începutul lunii februarie, în ziua de 1 sau 8 februarie.

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri, poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.

Premieră la alegeri: Ce se schimbă în procesul de votare de peste hotarele țări>>>

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din 2019, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt: proporțional și majoritar – într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

Fluxul de știri
0