Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Lansarea romanului "Bomboane colorate": Va sensibiliza sufletele multor cititori

© Sputnik / Miroslav RotariAna Onica
Ana Onica - Sputnik Moldova
Abonare
Prin puterea binelui, a credinței și a iubirii ne putem înălța. Acesta este mesajul romanului "Bomboane colorate", descris de scriitoarea și profesoara Ana Onică.
Lansarea romanului "Bomboane colorate": Va sensibiliza sufletele multor cititori

Pe 25 ianuarie, ora 14:00, la Biblioteca Națională din Capitală, scriitoarea și profesoara Ana Onică va lansa romanul "Bomboane colorate". Cu toate că denumirea romanului pare a fi una dulce, conținutul acestuia este unul zbuciumat, trist, dur și plin de emoții. Subiectul de cercetare al romanului prezintă viața și dificultățile cu care se confruntă copiii străzii.

Personajul principal al romanului este Bogdan, un copil orfan cu un destin zbuciumat, care trăiește în condiții greu de imaginat.

"Această carte este despre soarta copiilor străzii și, mai cu seamă, a unui băiețel care rămâne orfan la vârsta de 14 ani, alături de sora lui. Fetița este dusă la internat, iar el din dorința copilărească și pofta cea mare, a furat ceea ce nu a avut în copilărie, adică niște bomboane colorate. După acest incident copilul ajunge după gratii, iar de aici se începe tragedia vieții sale", a relatat autoarea romanului.

Romanul "Bomboane colorate" este inspirat din biografia unui băiat, fapte reale și probleme actuale sociale. Ana Onică a fost determinată să scrie acest roman după ce a întâlnit într-o clădire abandonată mai mulți copii cu care intrat în contact și le-a ascultat păsul.

"Copiii străzii au și ei un lider și legile lor. Cei mai măricei care au deja o practică de trai stradal impun niște reguli și niște legi, pe care dacă ceilalți nu le respectă sunt aspru pedepsiți. În roman, personajul Bogdan, după ce a ajuns într-o astfel de grupă, a fost nevoit să inhaleze clei pentru a avea curajul să iasă în stradă și să cerșească.  Aceasta este viața dură a copiilor străzii, iar în carte am încercat să descriu durerea, suferința și dezamăgirea pe care o trăiesc ei", a subliniat scriitoarea.

Cartea "Bomboane colorate" este cel de-al șaptelea roman în palmaresul scriitoarei Ana Onică.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0