Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Exclusiv Sputnik Moldova - Cum se produc icrele negre în Transnistria (video)

Abonare
Toate speciile de sturioni sunt protejate în conformitate cu Convenţia privind Comerţul Internaţional cu Specii ale Faunei şi Florei Sălbatice. Toate speciile de sturioni sunt în prezent pe cale de dispariție, de accea în întreaga lume sunt create ferme unde acești pești sunt crescuți în condiții artificiale. O asemenea crescătorie este și în Transnistria.

În întreaga lume icrele de sturion sunt considerate adevărate delicatese. Doar 2 procente din populația globului pământesc își poate permite acest deliciu. 

O porție de 30 de grame costă în restaurantele de lux din marile capitale ale lumii în jur de 150 de euro, dar există și varietăți de caviar al căror preț, în funcție de aromă, consistență și culoare, se poate dubla. Un kilogram de icre negre în restaurantele din Moscova costă 5 mii de dolari, la New York - 10 mii de dolari, iar în cele din Londra - chiar 20 de mii. 

Ferma de sturioni ”Aquatir” din Transnistria este o întreprindere unică unde sunt crescute aproape toate speciile de sturioni și unde se produce icra neagră naturală. 

Fluxul de știri
0