Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Fabricat în Moldova" 2019: Circa 450 de agenți economici vor participa la expoziție

© Sputnik / OsmatescoMihai Bîlba
Mihai Bîlba - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 30 ianuarie-3 februarie 2019, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova va organiza cea de-a XVIII-a ediție a Expoziției Naționale "Fabricat în Moldova" 2019. Sloganul celei de-a XVIII-a ediții este: Acasă. Autentic. Autohton.
"Fabricat în Moldova" 2019: Circa 450 de agenți economici vor participa la expoziție

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Mihai Bâlba, a declarat că aproximativ 450 de agenți economici din toată țara vor participa la cea de-a XVIII-a ediție a Expoziției Naționale "Fabricat în Moldova" 2019.

"Cu părere de rău, nu avem spații suficiente pentru a le permite la toate companiile din Moldova să participe la această expoziție importantă. Pentru prima dată, în acest an, la expoziție vor participa 50 de companii noi din Republica Moldova, care vor lansa produse noi pe piața autohtonă", a subliniat Mihai Bâlba.

Evenimentul cuprinde trei măsuri: expoziția propriu-zisă, programul de afaceri și programul cultural. Expoziția va fi amplasată sectorial și în funcție de profilul de activitate în pavilionul central, pavilioanele 2 și 3, după cum urmează:

Pavilionul Nr.1: Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale celor 18 raioane ale republicii printre care: Hâncești, Leova, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Ungheni, Anenii Noi, Râșcani, Edineț, UTA Găgăuzia și altele.

Pavilionul Nr.2: Vor fi expuse întreprinderi industriale, textile și mobilă a 17 companii care reprezintă brandul "Din inimă".

Pavilionul Nr.3:Vor fi expuse instituțiile publice prestatoare de servicii precum ANOFM, AGEPI, CNAS și altele.

Totodată, în premieră vor participa și șase companii agro-alimentare din regiunea transnistreană care vor fi organizate în cadrul unui stand comun în pavilionul central.

Programul de afaceri se va desfășura în toate zilele expoziției. Evenimentul va atrage atenția organelor administrației publice, businessului și societății civile la problemele din domeniu și va contribui la soluționarea acestora prin organizarea unor seminare și prezentări.

"Vom avea degustări de produse noi, vor fi organizate master-class-uri de către companii și bineînțeles va fi un program amplu de afaceri, deoarece agenții economici trebuie să cunoască ultimele tendințe. Veți putea găsi parteneri de afaceri și să dezvoltați afacerile acasă", a declarat vicepreședintele CCI.

La eveniment vor fi prezente și deligații din Federația Rusă, Belarus, România și Estonia.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0