Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarația șoc a șefului Poliției din Moldova. Ce-i așteaptă pe unii polițiști

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Pînzari
Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandru Pânzari a decis să vorbească franc atunci când a fost întrebat despre corupția în rândul polițiștilor.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pânzari, a decis să vorbească franc, atunci când a fost întrebat despre corupția în rândul polițiștilor.

Șeful IGP a declarat în cadrul unui eveniment, la care a fost lansată Campania de informare și sensibilizare ”NU acceptăm corupția în Poliție!”, că polițiștii iau mită. Pânzari a enunțat și motivul din cauza căruia unii oamenii ai legii cad în ispita corupției.

”Noi nu ne ascundem după deget și recunoaștem acest fapt trist. Cu părere de rău, polițistul este tentat prin misiunea pe care o exercită, este un organ al statului care aplică amenzi, alte măsuri”, a declarat Pânzari.

Potrivit șefului IGP, de faptul că polițiștii iau mită nu sunt vinovați doar oamenii legii, ci și cetățenii care dau mita.  

”Vrem să sensibilizăm polițiștii și în special societatea că în actul de mită există doi actori, cei care dau și cei care iau. Ne adresăm către toți: polițiști și cetățeni, să nu fie parte la această infracțiune”, a declarat Pânzari.  

Полиция  - Sputnik Moldova
Societate
Eroii zilei de vineri: Fapta a doi polițiști care a impresionat o țară întreagă - VIDEO

Totuși, șeful IGP spune că numărul polițiștilor implicați în actele de corupție este în descreștere.

”În ultimul an înregistrăm o descreștere de aproape 40 de procente a numărului de infracțiuni de corupție cu implicarea angajaților noștri. Denunțurile actelor de corupție sunt în creștere. Totuși, disponibilitatea cetățenilor de a coopera cu serviciile anticorupție este mai redusă decât ne dorim”, a declarat Pânzari.

Șeful Direcției Inspectare Efectiv al IGP, Eugeniu Piterschi, a menționat că pe parcursul anului trecut, au fost deschise 68 de dosare penale în care polițiștii sunt acuzați de corupție, față de 112 în anul 2017.

Fluxul de știri
0