Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vă influențează personalitatea cărțile pe care le citiți

© Sputnik / OsmatescoEcaterina Iurcu
Ecaterina Iurcu - Sputnik Moldova
Abonare
Literatura oferă acel tezaur spiritual care formează lumea interioară a fiecăruia, iar fără ea viața ar fi seacă și pustie. De această părere este profesoara și scriitoarea Ecaterina Iurcu-Urâtu, care a îndrăgit cuvântul de mic copil.
Cum vă influențează personalitatea cărțile pe care le citiți?

Ecaterina Iurcu-Urâtu a îndrăgit literatura când era elevă în clasa a cincea, iar din momentul în care a avut succes la olimpiada raională a început a scrie și versuri. De atunci, nu-și imaginează o zi din viața ei în care să nu-și așterne pe hârtie cele mai puternice sentimente și gânduri.

"Literatura pentru mine este o stare de spirit, e lumea mea pe care o revărs în lumină. Nu ași putea ține bucuria, nostalgia, necazul în frâu și consider că anume aceasta îmi întregește portretul spiritual de personalitate umană", susține scriitoarea într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Totodată, scriitoarea îndeamnă oamenii să lectureze cât mai mult și să împărtășească acea bucurie imensă a cunoașterii celor din jur. Grație literaturii redescoperi lumea, te redescoperi pe tine și devii predispus la meditare, creație și bunătate.

"Părinții trebuie să cultive dragostea de carte copiilor chiar din primele zile ale vieții, recitându-le cele mai simple poezii. Literatura e o splendoare fără de care viața ar fi fost mai săracă. Sunt săraci oamenii care nu descoperă această frumusețe", a spus Ecaterina Iurcu-Urâtu.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0