Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump: Delegația SUA nu va fi prezentă la Forumul Economic Mondial de la Davos

© AP Photo / Evan VucciDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american, Donald Trump, a anulat plecarea delegației sale la Forumul Economic Mondial din Elveția, de săptămâna viitoare, din cauza crizei legate de shutdown a guvernului SUA, a declarat joi secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, într-un comunicat de presă.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. "Luând în considerente faptul că 800.000 de muncitori americani nu primesc salariu și pentru se a asigura că echipa sa poate asista după necesități, președintele Trump a anulat călătoria delegației la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția", a spus Sarah Sanders.

Marți, Casa Albă a declarat că secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, ar fi trebuit să conducă delegația Statelor Unite, după ce președintele Donald Trump și-a anulat călătoria în Elveția.

Alți membri ai delegației SUA ar fi fost secretarul de stat american Mike Pompeo, secretarul de comerț, Wilbur Ross, reprezentantul comercial Robert Lighthizer și Chris Liddell, care este asistentul președintelui și șeful adjunct al personalului pentru coordonarea politicilor.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Americanii îl acuză pe Trump de shutdown

Joi, shutdown-ul guvernului american a intrat în ziua 27, în timp ce democrații din Congres și Trump continuă să fie în contradicție cu un nou proiect de lege privind cheltuielile.

La începutul zilei de joi, Trump i-a informat pe președintele Casmerei, Nancy Pelosi, într-o scrisoare, potrivit căreia călătoria sa viitoare la Bruxelles, Egipt și Afganistan, la bordul unui avion militar, va fi amânată până când se va rezolva criza din guvernului federal.

Mesajul lui Trump către spicherul Camerei vine la doar o zi după ce Pelosi l-a informat, într-o scrisoare că îi va amâna discursul Starea Națiunii programat a fi ținut în Congresul SUA.

Seria de anulare a vizitelor înalte are loc pe fundalul celei mai lungi perioade de shutdown a guvernului federal din istoria Statelor Unite.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Moldova
Trump uimește din nou: Iată ce crede despre relația SUA cu Rusia

Trump solicită Congresului Statelor Unite să aprobe suma de 5,7 miliarde de dolari pentru construirea unui zid la granița sudică a țării cu Mexic, ca parte a proiectului de cheltuieli, în timp ce democrații refuză să acorde fonduri pentru acest zid.

Trump a refuzat să redeschidă guvernul federal, cu excepția cazului în care Congresul oferă bani pentru a extinde zidul de frontieră existent, în timp ce președintele Camerei, Nancy Pelosi, a refuzat să ofere bani pentru zid, chiar dacă Trump încheie starea de shutdown.

Președintele american a sugerat că ar putea declara o stare de urgență națională pentru a obține fonduri la construcția unui gard mult așteptată de-a lungul graniței cu Mexicul, deși el a declarat în repetate rânduri că va prefera să ajungă la o înțelegere cu Congresul SUA în această privință.

Fluxul de știri
0