Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mii de proprietari de locuințe au pățit asta: Fiscul oferă detalii

© Sputnik / Miroslav RotariДом
Дом - Sputnik Moldova
Abonare
În 2018, Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat aproape 11 mii de contracte de locațiune

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Aproape 11 mii de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile au fost înregistrate de Serviciul Fiscal de Stat, timp de un an.

Astfel, pe parcursul anului 2018, Serviciul Fiscal de Stat a identificat 4 721 de persoane fizice, proprietari care transmit în chirie bunuri imobile și au fost demarate acțiuni de conformare față de ele. Totodată, inspectorii fiscali anunță că în această perioadă au efectuat controale fiscale la 447 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază – 486.1 mii lei, penalități – 58.6 mii lei și amenzi – 46.6 mii lei.

FISC - Sputnik Moldova
Societate
FISC-ul avertizează: Au mai rămas două zile pentru a face asta

Este de menționat că, doar în luna decembrie trecut, au fost identificate 407 de persoane fizice - proprietari care transmit în chirie bunurile imobile, ca urmare a acțiunilor SFS fiind înregistrate 992 de contracte de dare în locațiune, iar bugetul a fost suplimentat cu 41,2 mii lei plăți de bază.

Potrivit SFS, un rol important în procesul de convingere a proprietarilor ca să încheie contracte oficiale cu cetățenii care închiriază bunuri imobiliare îl joacă campania de informare cu privire la prevederile legislației în acest domeniu. Pe parcursul anului 2018 au fost distribuite peste 3 mii de pliante informative în locuri publice, instituții de stat, sedii ale Direcțiilor de deservire fiscală.

Fluxul de știri
0