Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sute de mii de cetățeni în Moldova cu buletine expirate - Cum vor vota ei

© Sputnik / Miroslav RotariRodica Ciubotaru
Rodica Ciubotaru - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale Rodica Ciubotaru a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că autoritatea electorală este în așteptarea deciziei Curții Constituționale prin care avocatul poporului solicită autorităților să permită cetățenilor din străinătate să voteze şi în baza buletinelor de identitate, nu doar a pașapoartelor.
Sute de mii de cetățeni în Moldova cu buletine expirate - Cum vor vota ei

Vicepreședintele CEC a mai spus că la scrutinele anterioare autoritatea electorală adopta de fiecare dată decizii prin care se permitea votul peste hotare inclusiv cu pașapoarte expirate. Rodica Ciubotaru a declarat că la ora actuală în Moldova sunt aproximativ 176 de mii de cetățeni cu buletine de identitate expirate.

Magistrații Curții Constituţionale urmează să examineze sesizarea avocatului poporului până la alegerile parlamentare. Potrivit informațiilor rezultate de la Agenția Servicii Publice, în prezent, 58 de mii de cetățeni moldoveni au pașapoarte expirate.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0