Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sfatul specialistului: Cum deosebești mierea naturală de cea contrafăcută

© Sputnik / OsmatescoRoman Mereuță
Roman Mereuță - Sputnik Moldova
Abonare
Pe rafturile supermarketurilor din țară, puteți observa o gamă variată de miere de albine, care inevitabil, vă face alegerea mai grea. Însă, dincolo de această varietate, cel mai mult ar trebui să vă preocupe calitatea ei, întrucât mierea de albine este unul dintre cele mai falsificate produse.
Sfatul specialistului: Cum deosebești mierea naturală de cea contrafăcută

Invitat în studioul Radio Sputnik Moldova, apicultorul Roman Mereuță a explicat cum poate fi diferențiată mierea naturală de produsul artificial, numit miere din zahăr.

"Luați un șervețel și murdăriți-l de miere cu ajutorul unei lingurițe. Dați-i foc la capătul mânjit cu miere, iar dacă zona cu miere arde cu ușurință, mierea este autentică. Dacă mierea este contrafăcută, zona murdară de miere nu se va aprinde", a explicat Roman Mereuță.

O altă metodă prin care poate fi distins produsul natural de cel contrafăcut este gustul pe care îl are.

"Mierea naturală are o aroma plăcută de flori pe care o putem simți imediat. Totuși, falsificatorii de miere apelează la arome, coloranți, zaharuri sau conservanți care au un gust atât de "chimic" încât se simt instant la testul gustului", a menționat apicultorul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0