Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Regele umorului împlinește 71 de ani: La mulți ani, Gheorghe Urschi

© Photo : Gheorghe UrschiGheorghe Urschi, aniversare
Gheorghe Urschi, aniversare - Sputnik Moldova
Abonare
Umoristul Gheorghe Urschi își sărbătorește astăzi ziua de naștere alături de cei care i-au apreciat activitatea de-a lungul timpului.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Umoristul Gheorghe Urschi împlinește astăzi 71 de ani. Maestrul a început pregătirile pentru sărbătoare încă de ieri. Acesta a fost vizitat de un stilistul Victor Micușa care i-a făcut o tunsoare nouă. Cei doi au făcut și o poză și a fost publicată pe pagina maestrului de Faceebok.

”Regele Umorului, Artistul total. Gheorghe Urschi pășește tiptil pe făgașul vârstei de 70 +. De aproape opt ani ziua de 18 ianuarie este cea mai importantă sărbătoare în familia Urschi. Și descoperirile continuă”, a fost scris în descrierea fotografiei.

Gheorghe Urschi s-a născut pe 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești, RSS Moldovenească. A scris cărți și piese de teatru, dar cel mai mult s-a făcut remarcat datorită pieselor de teatru în care a jucat și a emisiunilor umoristice în care ia în derâdere prostia omenească, rusismele, lenea, îngâmfarea, beția, corupția și în care juca alături de actorul Gheorghe Pârlea, cu care a făcut un tandem de creație ani la rând.

În iunie 2011, Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare, printre care 4 luni la o clinică de reabilitare în Israel. La 20 iulie 2012, fostul președinte al Republicii Moldova Nicolae Timofti i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satirico-artistic. În 2014, de ziua sa de naștere, a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău.

Fluxul de știri
0