Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Date alarmante: În 2018, sute și mii de creștini au fost uciși din cauza credinței lor

© Sputnik / Евгений ПанасенкоЦерковные свечи
Церковные свечи - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În prezent, peste 245 de milioane de creștini sunt grav persecutați în lume și mii de creştini au fost uciși în 2018 din cauza credinței lor, potrivit unui raport elaborat de un ONG. Cifrele cresc de la an la an.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. În noua ediție a Indexului Global de Persecuție a Creștinilor, ONG-ul protestant Portes Ouvertes constată că peste 4.300 de creștini au fost uciși în lume în 2018 „din cauza credinței lor”. Mai mult, acest număr se află în creştere bruscă pentru al șaselea an consecutiv, afirmă organizația.

Города мира. Страсбург - Sputnik Moldova
Președintele PE: Moartea jurnaliștilor trebuie investigată cu rigurozitate

Între noiembrie 2017 și octombrie 2018, numărul creștinilor uciși a crescut de la 3.066 la 4.305, o creștere de 40 la sută. Marea majoritate a acestora (90 la sută) au murit în Nigeria (3.731 persoane în 2018 față de 2.000 în 2017), unde creștinii se confruntă cu „o dublă amenințare”, și anume, cu jihadiștii de la gruparea Boko Haram și cu teroriștii musulmani din grupul păstorilor Fulani, se precizează în raportul ONG-ului, citat de Sputnik France

„Lecția principală care se desprinde din Indicele Mondial de Persecuție a Creștinilor din 2019 este că, la 70 de ani de la Declarația Universală a Drepturilor Omului din 1948, 1 din 9 creștini nu se bucură de acest drept”, afirmă ONG-urile.

Organizația elaborează o listă anuală a celor mai ostile 50 de țări față de creștini. În fruntea acestei liste sunt Coreea de Nord, Afganistan și Somalia, urmate de Libia, Pakistan, Sudan, Eritreea, Yemen, Iran și India. În total, peste 245 de milioane de creștini sunt grav persecutați în lume astăzi, atrage atenţia organizaţia Portes Ouvertes.

Fluxul de știri
0