Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul francez: Am activat pregătirile pentru scenariul „fără acord pe Brexit”

© AFP 2024 / OLI SCARFFBrexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul britanic, Theresa May, a confirmat că guvernul Regatului Unit va prezenta luni un nou plan pentru Brexit Camerei Comunelor.

CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Franța și-a activat planurile pentru un Brexit fără acord de retragere, în urma înfrângerii istorice a premierului britanic, Theresa May, în Parlamentul britanic la începutul acestei săptămâni, a declarat joi premierul francez, Edouard Philippe.

"Am decis să activez pregătirile pentru scenariul în care se va ajunge la Brexit fără un acord", a spus el, adăugând că este necesar să fie protejați cetățenii francezi.

Angela Merkel - Sputnik Moldova
Cancelarul german, Angela Merkel, regretă respingerea acordului cu privire la Brexit

Pasul a fost făcut după ce Parlamentul de la Londra a respins marți planul de retragere a Marii Britanii din UE, propus de șeful executivului. După înfrângere, Camera Comunelor și-a exprimat sprijinul față de guvernul May, în ciuda votului negativ asupra acordului Brexit cu o zi înainte - un total de 325 de parlamentari au votat împotriva moțiunii de cenzură, în timp ce 306 de parlamentari au votat în favoarea acesteia.

Ulterior, premierul britanic a declarat că guvernul va prezenta până luni un nou plan pentru Brexit în Camera Comunelor.

Respingerea acordului a provocat în continuare temeri legate de un scenariu fără acord, deoarece rămân doar câteva luni înainte de termenul limită - 29 martie, după care Marea Britanie va ieși din UE.

Fluxul de știri
0