Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova, o prioritate de prim rang în cadrul Președinție României la Consiliul UE

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Teodor Meleșcanu și Pavel Filip
Teodor Meleșcanu și Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Teodor Meleșcanu, către Pavel Filip: Republica Moldova va fi o prioritate de prim rang în cadrul Președinție României la Consiliul Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, anunță Direcția Comunicare și Protocol al Guvernul Republicii Moldova.

Premierul moldovean a felicitat România cu ocazia preluării Președinției la Consiliul Uniunii Europene, menționând că Republica Moldova mizează  în continuare pe sprijinul României în implementarea reformelor interne şi în consolidarea sprijinului UE pentru realizarea agendei sale europene.

Pavel Filip: Unirea, prin infrastructură

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Teodor Meleșcanu și Pavel Filip
Moldova, o prioritate de prim rang în cadrul Președinție României la Consiliul UE - Sputnik Moldova
Teodor Meleșcanu și Pavel Filip

Totodată, Pavel Filip a mulțumit pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova de România.

„În această perioadă s-a vorbit mult despre relații frățești, noi am venit cu o abordare pragmatică și ne-am propus să facem Unirea prin infrastructură”, a spus premierul Filip.

Şeful diplomaţiei române: Declaraţiile privind unirea nu au valoare juridică>>>

În aceste proiecte de infrastructură, cu impact direct asupra oamenilor, se înscriu: reparația cu sprijinul României a 900 de grădinițe, procurarea autobuzelor școlare, renovarea edificiilor culturale, construcția de poduri, interconectarea pe energie electrică și gaze naturale, eliminarea tarifelor de roaming.

Sibiu - Sputnik Moldova
Reuniune importantă: La Sibiu, România, se va decide viitorul Uniunii Europene

De asemenea, prim-ministrul a menționat și importanța investițiilor române în economia națională: achiziția Victoriabank de către Banca Transilvania, preluarea Vestmoldtransgaz de către Transgaz și privatizarea companiei Air Moldova de către Blue Air.

La rândul său, ministrul Teodor Meleșcanu a spus că România va continua să sprijine Republica Moldova și este interesată în finalizarea implementării proiectelor de infrastructură inițiate, în beneficiul cetățenilor. Diplomatul a accentuat că Republica Moldova va fi o prioritate de prim rang în cadrul Președinție României la Consiliul Uniunii Europene.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind alegerile parlamentare din februarie. Premierul a menționat că autoritățile vor depune toate eforturile pentru asigurarea unui scrutin democratic, transparent, conform tuturor normelor europene.

Fluxul de știri
0