Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Când va fi inaugurat noul sediu al Teatrului Muzical-Dramatic "B. P. Hașdeu" din Cahul

© Sputnik / Miroslav RotariGheorghe Mândru
Gheorghe Mândru - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Teatrului Muzical-Dramatic "Bogdan Petriceicu Hașdeu" din orașul Cahul, Gheorghe Mândru, a anunțat când vor putea reveni actorii pe scena noului sediu al Teatrului din Cahul.
Când va fi inaugurat noul sediu al Teatrului Muzical-Dramatic "B. P. Hașdeu" din Cahul

Potrivit lui Gheorghe Mândru, în prezent se desfășoară ultimele lucrări de edificare a clădirii. Astfel, noul sediu al Teatrului Muzical-Dramatic "Bogdan Petriceicu Hașdeu" va fi inaugurat în anul 2019.

"De două săptămâni am pornit căldura în sediul nou unde se fac ultimele lucrări de reconstrucție. În exterior, practic clădirea este finisată. Cu toată speranța și cu toată încrederea așteptăm că în toamnă vom tăia panglica inaugurării, moment care va coincide cu deschiderea stagiunii teatrale", a declarat Gheorghe Mândru.

Noua clădire a Teatrului "B. P. Hașdeu" din Cahul este ridicată pe locul unde s-a aflat vechiul sediu al instituției, care a funcționat aici până la sfârșitul anilor 90, și care a fost afectat de calamitățile naturale. Ca o soluție temporară, actorii s-au mutat în clădirea fostei judecătorii a raionului.

"În acești ani am avut și norocul să jucăm pe scena fostei judecătorii a orașului Cahul, pe care am adaptat-o cât de cât după cerințele unui sediu de teatru", a povestit directorul teatrului.

Potrivit lui, noul sediu va fi spațios și va avea 340 de locuri pentru spectatori.

Teatrul muzical-dramatic "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Cahul a fost fondat în 1987, de către o trupă de absolvenți ai Institutului de Stat al Artelor din Chișinău.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0