Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Acordul Brexit a fost respins - parlamentarii britanici au votat împotrivă (VIDEO)

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Votul istoric din Camera Comunelor a Marii Britanii privind acordul Brexit s-a încheiat cu respingerea acestui document negociat de prim-ministrul Theresa May.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Camera Comunelor a respins marți acordul Brexit negociat de Theresa May cu Bruxellesul.

Împotrivă au votat 432 de deputați, iar pentru acordul Brexit au votat 202 de legislatori.

Votul istoric a fost amânat de două ori.

Camera Comunelor s-a întrunit marți pentru a vota asupra a patru amendamente care ar putea schimba "tratatul de retragere" din Uniunea Europeană și apoi asupra acordul Brexit în ansamblu. Trei amendamente au fost retrase de la vot în Camera Comunelor, al patrulea fiind respins cu 600 de voturi. Doar 24 de deputați au susținut acest text.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a calificat votul drept "o înfrângere catastrofică pentru acest guvern".

"Varianta lipsei unui acord nu trebuie luată în calcul, trebuie asigurată o uniune vamală permanentă, iar drepturile și protecția cetățenilor trebuie garantate", a spus Corbyn, referindu-se la premierul May. "Principiul ei de guvernare a întârzierii și negării a ajuns la sfârșitul liniei, nu poate crede în mod serios că, după doi ani de eșec, este capabilă să negocieze un acord bun pentru această țară".

Corbyn a numit ulterior guvernul May "incompetent", şi a cerut un vot de neîncredere în privința acestuia.

Răspunzând la înfrângerea răsunătoare, Theresa May a promis că guvernul său "respectă voința Camerei", dar a spus că este "datoria" ei de a finaliza "Brexit" pentru cetățenii britanici care au votat să părăsească UE în 2016.

Fiecare zi care se încheie fără un acord, a spus May, înseamnă "mai multă incertitudine, mai multă amărăciune și mai multă ranchiună". Ea a subliniat că nu este strategia guvernului său de a "da înapoi ceasul" până la 29 martie, când Marea Britanie este programată să părăsească UE, adăugând că ea crede că cea mai bună cale de a avansa este într-un mod "ordonat".

May a avertizat mai devreme că un scenariu fără acord a făcut posibilă perspectiva unei Irlande unite, a unei Scoţii independente și, cel mai probabil, a unei desființări finale a Regatului Unit. Ea a numit un scenariu fără acord "o adevărată amenințare la adresa uniunii noastre".

Fluxul de știri
0