Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Peste 70 de parlamentari din Anglia au semnat pentru un al doilea referendum

© Sputnik / Justin Griffiths-Williams / Trecere la banca de fotografiiАкция в поддержку Brexit в Лондоне
Акция в поддержку Brexit в Лондоне - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un grup de 71 de deputați laburiști i-au scris liderului partidului, Jeremy Corbyn, îndemnându-l să renunțe la politica de redeschidere a discuțiilor cu UE, spunându-i, în schimb, să obțină un al doilea referendum pentru a trece de impasul Brexit din Parlament.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Parlamentarii în cauză susțin că mai mulți deputați laburiști vor veni în sprijinul "votului poporului" dacă moțiunea de cenzură în Guvern, depusă de liderul laburist, eșuează miercuri seara.

Deputații scriu: "Ne confruntăm acum cu un moment de criză națională, în care faptele și opiniile multor oameni s-au schimbat - și continuă să se schimbe.

"Acum este clar că renegocierea nu este o perspectivă realistă".

​Politica oficială a laburiștilor privind Brexit menține opțiunea unui al doilea referendum pe masă dacă partidul nu poate asigura organizarea alegerilor generale. Cu toate acestea, se pare că unii parlamentari devin nerăbdători și vor ca Corbyn să se angajeze imediat în votul poporului.

Fluxul de știri
0