Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: Trump a greșit făcând publice „veștile proaste pentru Rusia”

© SputnikIgor Iușkov
Igor Iușkov - Sputnik Moldova
Abonare
Analistul Fondului Securității Energetice Naționale, profesor al Universității de Finanțe pe lângă Guvernul Federației Ruse, Igor Iușkov, a comentat declarația președintelui SUA.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Donald Trump a calificat creșterea producției de petrol în SUA drept o „veste proastă pentru Rusia”, informează RIA Novosti.

Expertul în domeniul energeticii Igor Iușkov menționează că liderul american se ghidează de o logică comercială, mercantilă, care este una greșită.

„Logica lui Trump este explicabilă: el consideră că SUA și Rusia concurează pe piața resurselor energetice. El are o logică strict de afaceri. Orice creștere a producției de petrol în SUA este considerată de Trump ca o lovitură pentru Rusia. Deși, în realitate, Rusia exportă petrol în SUA, însă Trump crede că, cu cât SUA vor extrage mai mult, cu atât vor influența înțelegerile privind reducerea extracției de petrol de OPEC+, iar prețurile vor cădea”, a spus expertul.

Însă căderea prețurilor la petrol este exact la fel de neconvenabilă pentru SUA, ca și pentru Rusia, iar în acest caz Trump a dat dovadă de lipsă de competență privind proiectele energetice.

„Primele care sunt afectate de prețul scăzut sunt proiectele americane de șist. În realitate Trump ar trebui să spună „mulțumesc” OPEC+ pentru faptul că, de la 1 ianuarie, a început reducerea volumului producției în țările care au semnat acordul. Acest lucru a salvat în multe privințe proiectele americane de șist, multe dintre ele au devenit iarăși rentabile și și-au sporit volumul de extracție”, a explicat Iușkov.

 

Fluxul de știri
0