Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sobele defecte continuă să facă victime: Flăcările au mistuit tot ce le-a stat în cale

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaDepozit militar în flăcări
Depozit militar în flăcări - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O femeie a murit după ce casa în care se afla a fost cuprinsă de flăcări.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați astăzi pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit în localitatea Pănășești a raionului Strășeni. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de intervenție.

flăcări - Sputnik Moldova
Societate
Incediu puternic în Capitală: O persoană s-a stins din viață - Detalii

Pompierii au stabilit că flăcările au cuprins casa pe o suprafață de 16 metri pătrați. În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul casei.

Totodată, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat a unei femei în vârstă de 78 de ani. Se presupune că aceasta s-a intoxicat în urma procesului de mocnire, iar incendiul s-ar fi produs ca urmare a construcției incorecte a sobei, dar și nerespectării regulilor de exploatare. Cauza, circumstanțele și prejudiciul material urmează să fie stabilite ulterior.

Pentru a evita tragediile, IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare în timpul rece a anului. Se recomandă ca sobele să fie verificate la timp. Pompierii avertizează cetățenii despre riscul producerii incendiilor în urma supraîncălzirii, dar și suprasolicitării sobelor. Mai mult, distanța între sobă și obiectele combustibile trebuie neapărat să fie respectată. Aceasta nu trebuie sa fie mai mică de jumătate de metru.

Oamenii sunt rugați să nu acopere sobele pentru a evita procesul de mocnire care poate provoca arderea, dar și intoxicații. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 92 incendii în urma cărora au decedat 18 persoane.

Fluxul de știri
0