Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou imn al Republicii Moldova? Află cine este tânărul care a compus melodia

© Sputnik / OsmatescoAndrei Zapșa
Andrei Zapșa - Sputnik Moldova
Abonare
Imnul de stat este un simbol sacru al fiecărei națiuni. Particularitatea imnului se caracterizează în conținutul său prin acorduri și versuri, care îndeamnă la unitatea cetățenilor și este un catalizator al energiilor și dragostei poporului față de țara lor.
Un nou imn al Republicii Moldova? Află cine este tânărul care a compus melodia

Andrei Zapșa este un tânăr de 22 de ani, dar care a reușit să scrie cinci cărți, în limbile rusă, engleză și în română, să compună lucrări muzicale complicate – poeme simfonice, camerale extraordinare, să creeze și să dirijeze două orchestre, una în Moldova și alta pe o insulă din Indonezia.

Mai mult decât atât, Andrei Zapșa cunoaște pe de rost 45 de imnuri la nivel de cuvinte și muzică. Tânărul a reușit să compună o altă variantă muzicală pentru un nou imn al Republicii Moldova.

"Imnul unei țări vorbește despre popor și reflectă istoria națiunii. Înainte de a alcătui melodia acestui imn m-am documentat foarte minuțios. Imnurile naționale care îmi trezesc admirația sunt: imnul Australiei, imnul Federației Ruse și cele două imnuri ale Regatului Thailandei - imnul monarhiei și imnul statului, care îmi par colosal de interesante", a subliniat tânărul.

Potrivit spuselor lui Andrei Zapșa, premiera auditivă a imnului trebuia să aibă loc la o lansare a propriei cărți.

"Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că acompanierea imnului presupune o componență muzicală colosal de mare, inclusiv un cor și mulți soliști. Însă îmi doresc cât mai curând să aud acest imn pe scenă", a precizat el.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0