Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

La Chișinău va fi marcată Ziua Națională a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu

© Sputnik / OsmatescoVictoria Fonari
Victoria Fonari - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 15 ianuarie, la Chișinău se vor desfășura mai multe acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu.
Ziua Națională a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu va fi marcată la Chișinău

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", profesoara, scriitoarea și criticul literar Victoria Fonari, a anunțat programul evenimentului organizat de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Uniunea Scriitorilor din Moldova și Muzeul Național "Mihail Kogălniceanu".

Acesta va debuta la ora 9.00, la Muzeul Național de Literatură "Mihail Kogălniceanu" din Capitală, cu o expoziție de carte dedicată creației eminesciene.

La ora 10.00 vor avea loc depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu, situat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică "Ștefan cel Mare", urmate de recitaluri de poezie. Totodată, la ora 10.45, la Rondul din spatele monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt va fi inaugurată o expoziție alcătuită dintr-un colaj de fotografii.

La ora 12.00, Uniunea Scriitorilor din Moldova va organiza un eveniment dedicat profesorului lui Mihai Eminescu - Aron Pumnul.

Ziua Națională a Culturii a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului la 12 aprilie 2012 și are ca scop promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, precum și a personalităților artistice din domeniul culturii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0