Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Psiholog: Învață cum să comunici convingător și să relaționezi cu cei din jur

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Abilitatea de a comunica, indiferent de ce îți dorești să realizezi în viață, te ajută mult și îți sporește șansele de a avea succes în viața personală sau în carieră.
Sfaturile psihologului: Învață să comunici convingător și să relaționezi cu cei din jur

În cadrul emisiunii "Probă la micro…SCOP", psihologul Zinaida Gribincea a vorbit despre tehnicile și modalitățile de comunicare eficientă. Psihologul susține că multe probleme în comunicare ar putea fi soluționate, dacă oamenii ar tinde să-și dezvolte o personalitate adultă, indiferent de vârsta pe care o au.

"Ești o personalitatea adultă atunci când poți asculta, poți să-ți exprimi părerea și să tragi anumite concluzii din orice mesaj pe care îl recepționezi. Faptul că ai 20 sau 30 de ani, nu înseamnă că știi să comunici, că poți spune ce gândești, că ai curajul să îți ceri scuze atunci când greșești și înțelegi dincolo de cuvinte ceea ce-ți spune interlocutorul", a subliniat Zinaida Gribincea.

Abilitatea de a te face auzit a devenit mai importantă decât alte competențe într-o societate din ce în ce mai competitivă. Potrivit psihologului, a fi o personalitate adultă înseamnă a fi o persoană cu viziuni și principii de viață bine fundamentate și cu principii pe care le respecți în comunicarea cu ceilalți.

"Orice om trebuie să-și cunoască propriile calități atât pozitive cât și negative. Personalitatea adultă este acea care-și recunoaște propriile erori, dar știe să analizeze și personalitatea partenerului de comunicare. Atunci când cunoști aceste lucruri poți să înțelegi oamenii dincolo de cuvinte", a menționat psihologul.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0