Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cât aluminiu există într-o tartină cu cașcaval?

© Sputnik / Miroslav RotariAnatolie Melnic
Anatolie Melnic - Sputnik Moldova
Abonare
Anatolie Melnic, specialist al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a vorbit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, despre conținutul vaccinului.
Cât aluminiu există într-o tartină cu cașcaval?

”O tartină cu cașcaval are atât aluminiu cât există în zece doze de vaccin”. Afirmația a fost făcută în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” de către Anatolie Melnic, Șeful Secției Supraveghere Epidemiologică a Bolilor Prevenibile prin Vaccinare din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Anatolie Melnic a invocat exemplul ”tartinei cu cașcaval” în contextul discuțiilor de pe rețelele de socializare și internet despre pericolele vaccinării. Adversarii imunizării susțin că aceste preparate conțin aluminiu, care ar dăuna sănătății.

”Aluminiu există în componența vaccinului împotriva Virusului Papiloma Uman. Însă aluminiu are o așa componență chimică, care nu dăunează sănătății. Este totalmente inofensiv. În zece doze de vaccin există tot atâta aluminiu cât există într-o tartină cu cașcaval. Dar oamenii mănâncă mai multe tartine cu cașcaval”, a explicat Anatolie Melnic.

În același timp, Anatolie Melnic a explicat de ce vaccinul nu provoacă boli, așa cum vehiculează adversarii imunizării.

”Conținutul de bază al unui vaccin este antigenul. Acesta favorizează producerea de anticorpi împotriva microorganismului sălbatic, care provoacă boala. În calitate de antigeni sunt microorganisme vii atenuate – bacterii, virusuri sau bacterii inactivate. Totodată, sunt vaccinuri care conțin antigeni obținuți pe cale genetica. Fiecare vaccin conține conservanți, adjuvanți și alte substanțe care se regăsesc în multe medicamente și care nu sunt dăunătoare”, a precizat Anatolie Melnic.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0