Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Filarmonica Națională organizează un concert omagial, consacrat lui Alexei Stârcea

© Sputnik / OsmatescoMarian Stârcea
Marian Stârcea - Sputnik Moldova
Abonare
La Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" din Chișinău va avea loc un spectacol de excepție cu prilejul împlinirii, la 17 februarie 2019, a 100 de ani de la nașterea marelui solist vocal, profesorului și compozitorului Alexei Stârcea.
Filarmonica Națională te invită la spectacole: Programul pentru luna ianuarie 2019

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul artistic al Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici", Marian Stârcea, care este și fiul regretatului compozitor Alexei Stârcea, a venit cu mai multe detalii despre desfășurarea concertului omagial.

Evenimentul va fi precedat de un concurs a tinerilor talente. Astfel, pe 26 martie, ora 11.00, va avea loc prima etapă a Concursului Internațional de Canto Academic "Alexei Stâncea". Cea de-a II-a etapă a concursului se va desfășura pe 28 martie. Laureații concursului vor participa pe 29 martie, ora 18.00 la Gala Laureaților - concertul dedicat renumitului compozitor Alexei Stârcea.

"Consider că va fi un concert frumos și interesant în care va fi argumentat și confirmat, faptul că, Alexei Stârcea a lăsat o mare amprentă în cultura muzicală a țării noastre și va rămâne în memoria tuturor", susține Marian Stârcea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0