Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grădina Publică "Ștefan cel Mare" va fi renovată: Ce își propun autorii proiectului

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ștefăniță
Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor și un grup de tineri arhitecți au elaborat un proiect de revitalizare a Grădinii Publice "Ştefan cel Mare şi Sfânt" din Chișinău, cu prilejul aniversării a două secole de la fondarea acesteia.
Grădina Publică "Ștefan cel Mare" va fi renovată: Ce își propun autorii proiectului

Proiectul de renovare a Grădinii Publice "Ştefan cel Mare şi Sfânt" din Capitală presupune implementarea mai multor elemente noi, moderne, care însă să nu denatureze structura inițială a parcului. Este vorba de schimbarea pavajului, a sistemului de iluminare, amenajarea unor terenuri de joacă pentru copii, restaurarea havuzului central și iluminatul artistic a două havuzuri noi. Suprafața verde a parcului urmează să fie extinsă de la 42 mii metri pătrați la 47 mii metri pătrați, iar sculpturile, băncile și coșurile de gunoi vor avea un stil modern.

"Acum suntem la etapa dezvoltării acestui concept la nivel de proiect de execuție. Vreau să pornesc și o etapă de consultare publică pe tot ce înseamnă mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, tipul felinarelor cu elemente noi. Este un proiect pe care vreau să-l realizăm calitativ și mă bazez pe faptul că vor contribui toți cei care-și iubesc orașul: agenți economici, persoane fizice și juridice", a subliniat Ion Ștefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfînt" a fost fondată în anul 1818, fiind renovată de mai multe ori. În anul 1958, a fost amenajată Aleea Clasicilor. În parc sunt peste 50 de specii de arbori, iar o parte din ei au vârsta de peste 100 de ani.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0