Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

CNA, îngrijorat de corupția din educație

© Sputnik / OsmatescoIon Pruteanu
Ion Pruteanu  - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Direcției Educație Anticorupție a CNA, Ion Pruteanu, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre problemele care generează fenomenele de corupție din domeniul educațional.
CNA îngrijorat de corupția din educație

Reprezentantul CNA a menționat că și în 2018 fenomenul colectării banilor de la părinți de către profesori în școli a continuat, iar un mecanism civilizat privind susținerea din partea asociației de părinți a instituțiilor de învățământ așa și nu a fost identificat. Ion Pruteanu a vorbit și despre despre corupția din sistemul educațional universitar, acolo unde în 2018, 71 de de cadre didactice au fost reținute și documentate. El a adus aminte de instrumentarea a  două dosare de rezonanță, cel de la ASEM și un dosar din cadrul Centrului de excelență. Totodată, reprezentantul Centrului Național Anticorupție a trecut în revistă eforturile pe care le-au întreprins autoritățile în 2018 în vederea stopării corupției în educație.

“CNA se va axa în continuare pe prevenire și sensibilizare. Avem mai multe campanii, în cadrul cărora încercăm să folosim toate pârghiile pentru a lupta cu corupția, inclusiv în învățământ”, a menționat Ion Pruteanu.

Potrivit experților anticorupție, factorii care generează corupţia în Moldova sunt: situaţia economică precară, salariile mici și creşterea preţurilor.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0