Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Svetlana Lazăr: Iată cum putem valorifica potențialul turistic al satului moldovenesc

© Sputnik / Miroslav RotariSvetlana Lazăr
Svetlana Lazăr - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai mulți turiști care optează pentru călătorii în Republica Moldova aleg să se cazeze în vile turistice și sate de vacanță.
Svetlana Lazăr: Iată cum putem valorifica potențialul turistic al satului moldovenesc

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Svetlana Lazăr, președintele Asociației Turismului Rural, Ecologic și Cultural din Moldova, a precizat că valorificarea  patrimoniului turistic al unei țări implică în prealabil asigurarea unor condiții minime pentru deplasarea, sejurul și petrecerea agreabilă a timpului de către turiști. În esență, îmbinarea acestor elemente minime are ca rezultat polarizarea fluxurilor turistice spre acele  destinații, care oferă vizitatorilor  cea  mai  mare  satisfacție  într-o  călătorie de   vacanță.

Potrivit ei, pe parcursul ultimilor ani, în Moldova s-a demonstrat că există un potențial turistic destul de bun, doar că trebuie de oferit acest potențial în cadrul unor pachete turistice la un nivel calitativ de prestare a serviciilor. Pas cu pas se înregistrează dezvoltarea potențialului turistic, iar populația conștientizează că există oportunități de dezvoltare a micro afacerilor și în Moldova.

"Este nevoie de susținere la toate nivelurile pentru dezvoltarea acestui sector. Prin crearea micro afacerilor se va schimba situația și se vor menține satele noastre frumoase. Trebuie să dăm undă verde celor care au mai rămas și vor să facă lucruri frumoase în țară, pentru că astfel satele vor renaște", a declarat Svetlana Lazăr.

Totodată, ea a menționat că în anul 2018, a fost pus un accent deosebit pe așa numitul tur gastronomic din țară oferit turiștilor străini.

"Ne convingem că lista bucatelor tradiționale este foarte diversă. Avem multe minorități naționale, care fac schimb de idei și sunt foarte creativi", a menționat ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0