Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Potop alb în Moldova: A fost nevoie de intervenția salvatorilor

© Photo : Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În prezent, drumurile naționale sunt practicabile, dar se circulă cu dificultate din cauza zăpezii și ghețușului.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Precipitațiile abundente din ultimele ore au impus implicarea plenară a tuturor structurilor de resort în gestionarea situației create în țară.

Potrivit informației Administrației de Stat a Drumurilor și subdiviziunilor teritoriale ale IGSU, în momentul actual drumurile naționale, cât și accesul spre localități sunt practicabile. În jumătatea de sud și centru a țării se circulă în condiții de iarnă, pe drumuri s-a format  ghețuș.

”La lucrările de împrăștierea materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 449 unităţi de tehnică şi 559 persoane, fiind împrăștiate circa 4168 tone de material antiderapant”, informează IGSU.

Conform datelor operative colectate de la furnizorii de energie electrică, în urma precipitațiilor nu au fost înregistrate deconectări de la livrarea curentului.

INP fluidizează traficul rutier - Sputnik Moldova
Societate
Accidente grave provocate de vremea rea: Poliția insistă, nu porniți acum la drum

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în cinci situații de deblocare și tractare a autoturismelor blocate. Angajații IGSU au intervenit pe șoseaua Chișinău- Cimișlia unde au reușit să deblocheze un autocamion și o mașină care au derapat din cauza ghețușului. Tot de intervenția salvatorilor a fost nevoie ieri în apropierea satului Alava, raionul Ștefan Vodă, pentru tractarea unui microbuz școlar fără copii.

Alte lucrări au foste efectuate la Sângerei și Criuleni, iar la Bălăbănești pompierii au preluat un bărbat în vârstă de 56 de ani și l-au transportat până la ambulanță pentru ca acesta să poată primi îngrijiri medicale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI roagă oamenii să fie precauți și să țină cont de mesajele autorităților, iar în situații de urgență să apeleze Serviciul 112.

Fluxul de știri
0