Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ninsorile abundente au dat peste cap circulația transportului public în Chișinău

© Photo : Primăria municipiului ChişinăuDeszăpezirea și circulația transportului public
Deszăpezirea și circulația transportului public - Sputnik Moldova
Abonare
Situația în Chișinău provocată de ninsorile abundente: O intersecție este blocată, mai multe drumuri din suburbii închise, patru trasee de autobuz scurtate.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale intervin la această oră pe arterele Capitalei și anume în zonele unde s-au format blocaje din cauza accidentelor rutiere, în contextul ninsorilor abundente. Astfel, dificultăți de circulație sunt înregistrate în unele localități suburbane, pe unde circulă transportul public.

”În acest context, au fost prescurtate temporar rutele de autobuz: nr. 9, nr. 11, nr. 26 și nr. 46. Măsura a fost luată pentru a facilita intervenția serviciilor de deszăpezire”, anunță responsabilii de la Primăria Chișinău.

Potrivit autorităților locale, la ora actuală a fost deblocată intersecția de la șoseaua Hâncești - str. Lech Kazcynski, pentru a facilita circulația transportului public. De asemenea, drumarii intervin la intersecția str. Burebista - șos. Muncești, unde este înregistrat un blocaj al traficului rutier din cauza unui accident rutier.

Pe parcursul zilei, ÎM Regia „Exdrupo" intervine cu 36 de autospeciale pe întreg teritoriul orașului, pentru a curăța străzile. În intervalul orelor 08:00-11:00 au fost împrăştiate circa 500 de tone de material antiderapant şi peste 50 de tone de sare lichidă.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04. 

Viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a declarat la ședința operativă, convocată la Guvern, că autoritățile Capitalei nu fac față ninsorilor abundente și a solicitat ajutor Guvernului.

”Nu avem întreruperi de energie electrică și termică. Se lucrează la presărarea materialului antiderapant pe traseu, dar cu mare greu facem față împreună cu IGSU și Poliția Capitalei. De aceea, vă rugăm, domnule ministru, dacă se poate, să ne ajutați cu tehnică specială, chiar și cu lucrători”, a declarat viceprimarul.

Grozavu a cerut ajutor mai ales pentru deszăpezirea drumurilor care duc spre principalele spitale.

Fluxul de știri
0