Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O „nouă Europă”: Polonia și Italia, acord pentru consolidarea granițelor UE.

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaStop UE
Stop UE - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful diplomației poloneze a anunțat că țara sa a realizat un acord cu Italia pentru consolidarea granițelor externe ale Uniunii Europene.

BUCUREŞTI, 10 ian – Sputnik, Doina Crainic. Polonia și Italia au convenit să consolideze granița externă a UE, a anunțat ministrul polonez de Externe Joachim Brudzinski, după negocierile cu premierul italian, Matteo Salvini, potrivit Sputnik France

Acesta din urmă a subliniat că Roma și Varșovia sunt dispuse să coopereze pentru a construi o „nouă Europă”.

„Polonia și Italia vor lua parte la înnoirea Europei, la revigorarea valorilor europene”, a declarat Salvini într-o conferință de presă.

​Potrivit premierului italian, Europa de astăzi este „guvernată de birocrați”, dar situația va fi diferită după alegerile europene care vor avea loc în luna mai.

De asemenea, în timpul aflării sale în Polonia, Matteo Salvini se va întâlni și cu liderul partidului de guvernământ Jaroslaw Kaczynski pentru a discuta despre o nouă alianță eurosceptică.

Fluxul de știri
0