Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Schimbare importantă pentru autoritățile locale: Ce s-ar putea întâmpla până în 2020

© Sputnik / OsmatescoIurie Calestru
Iurie Calestru - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" directorul Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor, Iurie Calestru, a discutat despre realizările anului 2018, dar și despre provocările de ordin local, regional sau național pentru anul 2019.
Proiecte sociale ce oferă soluții inteligente problemelor din Republica Moldova

Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor este o organizație care caută să-și extindă contacte și legături pentru a atrage un număr mare de experți, reprezentanți ai mediului academic, lideri de opinie și reprezentanți ai societății civile, care sunt ancorate în activități, îndreptate spre beneficiul comunităților locale.

Organizația a fost constituită în ianuarie 2013 și activează în patru domenii de bază: formarea și certificarea competențelor managementului de proiect, conferințe și dezbateri, scanarea proiectelor de parteneriat public privat și platforma prezentarea oportunităților locale.

Potrivit lui Iurie Calestru, anul 2018 a fost un an plin de realizări, în special, ultimele luni ale anului, în cadrul cărora au fost organizate patru conferințe, la care au fost prezenți 120 de spicheri și peste 400 de participanți din diverse domenii: medicină, economie, educație, etc.

Mai mult decât atât, din 2013 până în anul 2020, ONG-ul a elaborat un plan strategic de activități, în rezultatul căruia majoritatea proiectelor continuă să fie implementate. Totodată și autoritățile publice locale sunt receptive la aceste propuneri.

Până în 2020, membrii organizației îți doresc o schimbare importantă cu privire la structura unei strategii de management în administrațiile publice locale.

"Ne dorim ca până în 2020, în fiecare autoritate publică locală, să fie manager de proiect și atragere investiții. Adesea ei sunt preocupați cu alte probleme și se gândesc mai puțin la momentele strategice", a adăugat Iurie Calestru.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0