Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Tkaciuk: Europenii nu vor sacrifica „Nord Stream-2” din cauza amenințărilor SUA

© Sputnik / Sergey GuneevConducte pentru gazoductul „Nord Stream-2”
Conducte pentru gazoductul „Nord Stream-2” - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernelor europene nu le convin acțiunile SUA, deoarece procurarea gazelor de la această țară este irațională din punct de vedere economic.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Analistul companiei de investiții „Alpari” Roman Tkaciuk a dezvăluit pentru Sputnik modul în care SUA încearcă să impună companiile europene implicate în proiectul „Nord Stream-2” să renunțe la construirea acestui gazoduct.

Întrevederea premierului Pavel Filip cu vicepreședintele Gazprom, Valerii Golubev - Sputnik Moldova
Rusia asigură Moldova că va primi volumul necesar de gaze naturale

Este vorba, în primul rând, de două companii față de care ar putea fi aplicate sancțiuni: „Allseas” (Elveția) și „Saipem” (Italia).

„SUA luptă pentru piața europeană a gazelor naturale de aceea continuă să recurgă la asemenea presiuni. În cazul dat este greu de spus dacă va recurge la sancțiuni reale. Pentru SUA este preferabil ca companiile europene să renunțe ele însele la colaborarea privind „Nord Stream-2”, a menționat Tkaciuk.

Promovându-și interesele privind exportul gazului lichefiat, SUA caută să împiedice în fel și chip realizarea proiectului. Însă nici guvernelor europene nu le convin acțiunile SUA, deoarece procurarea gazelor de la această țară este irațională din punct de vedere economic, consideră analistul.

„Pentru europeni este mai convenabil să procure gazele rusești, și nu cele americane care sunt scumpe. Totuși, sper că proiectul va fi realizat (desigur, nu fără dificultăți și probleme) și gazoductul va fi pus în funcțiune”, a concluzionat expertul.

Fluxul de știri
0