Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Un cartier din centrul istoric al Chișinăului va fi reamenajat

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ștefăniță
Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor propune reamenajarea, în anul 2019, a unui cartier din centrul istoric al Capitalei, conform standardelor de reabilitare a centrelor istorice.
Un cartier din centrul istoric al Chișinăului va fi reamenajat

Este vorba despre zona cuprinsă între străzile Sfatul Țării, Maria Cebotari, Mihail Kogălniceanu și Alexei Șciusev, care va deveni model pentru reabilitarea ulterioară a celorlalte cartiere ce formează centrul istoric al Capitalei.

"Străzile vor fi amenajate și decorate exact ca acum un secol, iar reamenajarea acestui cartier ar putea servi ca model și pentru alte proiecte similare. Iar treptat, întreg centrul istoric al orașului ar putea fi reabilitat. Vom avea un cartier amenajat, cu spații pietonale reabilitate și inclusiv, iluminatul artistic nocturn al Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală", a declarat Ion Ștefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

Potrivit lui Ion Ștefăniță, la etapă actuală, deja a fost elaborat proiectul de execuție, iar Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație Chișinău urmează să desfășoare licitația pentru executarea lucrărilor.

Consilierii municipali au susținut ideea proiectului și au planificat un buget de aproximativ patru milioane de lei. Se estimează că lucrările vor începe odată cu venirea primăverii, când condițiile meteo vor permite acest lucru.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0