Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Drepturi noi pentru persoanele cu dizabilități din Moldova

© Sputnik / Александр Уткин / Accesați arhiva multimediaЛица с ограниченными возможностями
Лица с ограниченными возможностями - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unei legi care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2019, persoanele cu dizabilităţi severe de pe urma celui de-al doilea război mondial, conflictului armat de pe Nistru, acțiunilor de luptă din Afganistan și avariei de la Cernobîl vor putea fi însoțite la tratament balneo-sanatorial, o dată în an.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Mai multe categorii de persoanele cu dizabilități severe au dreptul, începând cu anul 2019, o dată în an, la însoţitor în centrele de reabilitare.

Bărbat în scaun cu rotile - Sputnik Moldova
Societate
Persoanele cu dizabilități: Unde se pot adresa când sunt umilite

Potrivit unei legi care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2019, persoanele cu dizabilităţi severe de pe urma celui de-al doilea război mondial, conflictului armat de pe Nistru, acțiunilor de luptă din Afganistan și avariei de la Cernobîl vor putea fi însoțite la tratament balneo-sanatorial, o dată în an. Însoțitorii, la fel, vor primi bilete de tratament gratuite.

Noile modificări oferă și măsuri suplimentare de protecție socială a soţilor/soţiilor şi părinţilor participanţilor decedaţi în cel de-al doilea război mondial, în acţiunile de luptă în timp de pace și la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl.

Astfel părinții acestor categorii vor beneficia de alocații sociale de stat lunare în valoare de 500 lei, soții – 250 de lei. La fel, vor putea primi un ajutor material anual în sumă de 1000 de lei.

Fluxul de știri
0