Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A fost dezvoltată o nouă armă de ultimă oră cu autopropulsie „Lotos”

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaArmata rusă - Imagine Simbol
Armata rusă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Trupele rusești aeriene se vor dota în curând cu o nouă armă. Este vorba de arma cu autopropulsie Lotos, dezvoltată recent în Rusia.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Institutul Central de Cercetare cu privire la Ingineria Mecanică de Precizie, parte a grupului Postech, a publicat pentru prima dată o imagine cu arma cu autopropulsie aeriană Lotos.

„În timpul dezvoltării modelului Lotos, designerii au apelat la mai multe soluții inovatoare pentru îmbunătăţirea caracteristicilor tehnice ale vehiculului și a capacităților sale de luptă”, a anunţat serviciul de presă al Institutului.

​Serviciul de presă al Institutului a adăugat că arma a fost dezvoltată cu scopul sporirii puterii de foc și manevrelor trupelor aeriene.

Totuşi, caracteristicile tactice și tehnice ale pistolului cu autopropulsie nu au fost dezvăluite, fiind menţinute ca secret de stat înainte de începerea testelor.

În octombrie, directorul Institutului „Albert Bakov” a declarat pentru Sputnik că firma sa dezvoltă un model experimental Lotos care să înlocuiască armele cu autopropulsie de 120 mm Nona-S, cu care sunt dotate în prezent trupele aeriene.

Fluxul de știri
0