Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi poliţişti de la Ciocana vor face Crăciunul în puşcărie

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение  - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii au fost reţinuţi de ofiţerii CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectaţi de corupere pasivă.

CHIŞINĂU, 6 ian – Sputnik. Instanţa a admis integral demersurile procurorului privind arestarea preventiva a poliţiştilor reţinuţi vineri intr-un dosar de corupţie, informează CNA.

Potrivit deciziei instanţei de judecată, doi dintre angajaţii IP Ciocana - un ofiţer de sector şi seful Sectorului de politie 2- au fost plasaţi în Penitenciarul 13 pentru 30 de zile, iar ofiţerul de investigaţii se va afla în arest la domiciliu. Ultimul şi-a recunoscut vinovăţia şi a cooperat cu ancheta.

Полиция  - Sputnik Moldova
Societate
Procurorii din Moldova le-au făcut polițiștilor de ziua lor un cadou pe măsură

Amintim că cei trei polițiști au fost reținuți pe 4 ianuarie, fiind suspectați de corupere pasivă. Oamenii legii ar fi pretins de la trei tineri 2000 de euro pentru a mușamaliza un caz de jaf în care aceștia ar fi fost implicați la sfârșitul anului 2018.

Cazul a ajuns în atenția CNA, iar ulterior a fost pornită urmărirea penală în privința polițiștilor. Astfel, sub controlul ofițerilor CNA și a procurorilor, au fost transmise în două tranșe – 1500 de euro și 500 de euro. Transmiterea banilor a fost documentată, iar vineri au fost operate percheziții la cei trei angajați ai Inspectoratului de Poliție Ciocana.

Deciziile în privinţa celor trei poliţişti pot fi contestate la Curtea de Apel.

CNA subliniază totodată că, pana la o decizie definitiva, orice persoana sa prezuma a fi nevinovata.

Fluxul de știri
0