Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hackerii, gata să facă public "adevărul despre atacurile din 11 septembrie"

© AP Photo / Chao Soi CheongДым и огонь вырываются из башен Всемирного торгового центра во вторник, 11 сентября 2001 года
Дым и огонь вырываются из башен Всемирного торгового центра во вторник, 11 сентября 2001 года - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de hackeri afirmă că au mii de documente care pot face lumină în ancheta cu privire la atacurile asupra World Trade Center din New York, pe 11 septembrie 2001. Totodată, pentru ca să nu fie făcute publice, grupul cere plata în bitcoins.

CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Grupul de hackeri The Dark Overlord a amenințat că va publica pe internet aproximativ 18.000 de documente secrete, care ar conține "răspunsuri la teoriile conspirative despre atacurile teroriste din 11 septembrie", scrie ziarul austriac Heute, citat de Sputnik France.

Aceste date de 10Gb, potrivit sursei citate, vor fi publicate dacă cererea de răscumpărare a hackerilor rămâne fără răspuns. Astfel, ei solicită, pe serviciul de internet Pastebin, o sumă nespecificată care să le fie plătită în bitcoins.

11 сентября 2001 - Sputnik Moldova
Nou video cutremurător cu primele momente după atentatul din 11 septembrie 2001

Dark Overlord a subliniat că documentele în cauză au provenit din arhivele marilor companii de asigurări, cum ar fi Lloyds of London și Hiscox, agenția imobiliară Silverstein Properties, care deținea World Trade Center, precum și mai multe departamente guvernamentale.

Pentru a da greutate cererii lor, hackerii au publicat cu câteva zile în urmă câteva scrisori și e-mail-uri, în care sunt menționate firme de avocatură, Autoritatea pentru Securitatea Transporturilor (TSA) și Administrația Federală a Aviației (FAA).

Toate persoanele ale căror nume se regăsesc în documente le pot șterge, asigură hackerii, contra unei plăți.

Hackerii au amenințat, de asemenea, să vândă documentele furate organizațiilor teroriste și statelor adversare Statelor Unite. "Plătiți, altfel vă vom îngropa", amenință The Dark Overlord pe Pastebin.

Pe 11 septembrie 2001, 19 kamikaze au reușit să pătrundă în patru avioane de linie și să le deturneze. Două avioane au lovit turnurile gemene de 109 etaje ale World Trade Center din New York, al treilea - Pentagonul, iar al patrulea a căzut la 130 de kilometri de la Pittsburg, Pennsylvania.

Fluxul de știri
0