Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avortul - principala cauză a morții în 2018: 42 de milioane de vieți curmate

© Sputnik / Miroslav RotariCentru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă
Centru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă  - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de presă a Patriarhiei Române, Basilica.ro, a publicat un articol în care atenționează asupra fenomenului avortului la nivel global, care a curmat peste 40 de milioane de vieți doar în 2018.

CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik, C.S. Principala cauză a morții în anul 2018 a fost avortul, procedeu prin care au fost curmate 42 de milioane de vieți la nivel mondial, informează Basilica.ro, citând stiripentruviață.ro.

Aceste date au fost publicate de Breitbart News care a semnalat că numărul de avorturi din întreaga lume este mai mare decât numărul tuturor persoanelor care și-au pierdut viața din cauza cancerului, SIDA, a accidentelor rutiere și sinucideri.

Iată care sunt datele statistice pentru anul 2018, furnizate de Worldometers:

  • 41.9 milioane avorturi
  • 8.2 milioane persoane decedate din cauza cancerului
  • 5 milioane din cauza fumatului
  • 1.7 din cauza SIDA

Aproape un sfert din toate sarcinile înregistrate la nivel global (23%) s-au încheiat prin avort, iar la fiecare 33 de copii născuți, 10 au fost avortați.

Worldometers estimează circa 59 de milioane de morți în 2018 în întreaga lume, fără a include însă numărul avorturilor. Copiii nenăscuți, victime ale avorturilor nu sunt recunoscuți drept ființe umane chiar dacă biologic este demonstrat că sunt ființe umane unice chiar din momentul concepției.

Взрыв - Sputnik Moldova
Societate
Despre căsnicie, avort și vina pe care o poartă bărbații - ce spune un preot ortodox

Gravitatea și amploarea acestui flagel la nivel global a dus la apariția a numeroase ONG-uri și la organizarea a mai multe manifestări pro-viață în întreaga lume.

Astfel, Marșul pentru viață a fost organizat pentru a opta oară și în numeroase orașe din România și Republica Moldova în 24 martie 2018.

Ce spune Biserica Ortodoxă din Moldova despre avort

În cadrul unui interviu realizat de Sputnik Moldova, Episcopul de Soroca, Ioan Moșnteguțu, a declarat că avortul este un flagel care are consecințe grave asupra întregii societăți.

”Este un flagel. Biserica de fiecare dată bate toaca pentru ca lumea să audă care sunt, de fapt, consecințele avortului. Criza demografică în țara noastră este una catastrofală. Preoții încearcă pe toate căile să prevină avorturile, prin întâlniri față către față cu persoanele vizate în acest sens. Cu mamele care sunt, bietele, determinate să recurgă la această pruncucidere", a accentuat preasfințitul Ioan Moșneguțu.

Potrivit UNFPA, numărul avorturilor rămâne a fi de circa 1,5-2 ori mai mare decât în țările Europei de Vest. Ultimele date ale Organizației Mondiale a Sănătății (pentru anul 2011) arată că în țara noastră la 10 nașteri revin 4 avorturi.

Fluxul de știri
0