Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un troleibuz la Ciocana: Autoritățile solicită opinia cetățenilor

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinăuienii au la dispoziție câteva zile pentru a-și spune opinia privind crearea unei noi linii de troleibuz care ar urma să lege sectorul Ciocana de centrul Capitalei.

CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Autoritățile locale solicită opinia locuitorilor Capitalei privind crearea unei noi lini de troleibuz care ar lega sectorul Ciocana de centrul Chișinăului. Cetățenii sunt invitați să vină cu propuneri pentru a identifica itinerarul potrivit.

Decizia de a face această schimbare a fost determinată de necesitatea de a îmbunătăți calitatea serviciilor de transportare a călătorilor.

”Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație a monitorizat fluxul de călători din sectorul Ciocana timp de 2 săptămâni și a constat că există dificultăți privind asigurarea populației din zonă cu transport public, mai ales legătura cu centrul orașului, în orele de vârf, dimineața”, anunță Primăria printr-un comunicat.

În prezent sunt 34 de troleibuze pe linia nr. 24, care circulă la un interval de 3 minute, iar întregul traseu este parcurs în 100 de minute.

Astfel, autoritățile locale propun menținerea liniei de troleibuz: 24, „bd. Mircea cel Bătrân - str. Miorița" (cu itinerarul actual) și crearea unei noi linii - 12, „bd. Mircea cel Bătrân - str. A. Mateevici (cu itinerarul prescurtat până la Universitatea de Stat din Moldova)".

Pe cele două linii urmează să circule 38 de troleibuze spre sectorul Ciocana, la un interval de 3 minute în orele de vârf, cu un număr total de 624 de curse în zilele de lucru.

Programul de circulație:

Troleibuz - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Două linii de troleibuz noi vor fi înființate în municipiul Chișinău

Troleibuzul nr. 24 „Bulevardul Mircea cel Bătrân - strada Miorița" va avea 14 troleibuze pe linie, care vor circula la un interval de 7 - 8 minute, timpul de parcurgere a traseului complet - 100 de minute, cu un număr de 196 curse în zilele de lucru.
Troleibuzul nr. 12 „Bulevardul Mircea cel Bătrân - strada Alexei Mateevici" va avea 24 troleibuze, la un interval de 3 minute, timpul de parcurgere a traseului complet - 71 de minute; 428 de curse în zilele de lucru.
Linia 12 va avea următorul itinerar:

Tur: bd. Mircea cel Bătrân, str. Alecu Russo, str. Bogdan Voievod, bd. Renaşterii Naţionale, bd. Grigore Vieru, str. Constantin Tănase, str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, str. Alexei Mateevici;

Retur: str. Alexei Mateevici, str. Alexandr Puşkin, str. Constantin Tănase, bd. Grigore Vieru, bd. Renaşterii Naţionale, str. Tudor Vladimirescu, str. Kiev, str. Alecu Russo, bd. Mircea cel Bătrân.

Primăria precizează că cetățenii pot expedia propunerile la adresa de e-mail: drp@pmc.md sau pe pagina de Facebook a Primăriei Chișinău, până pe data de 11 ianuarie 2019.

Fluxul de știri
0