Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fenomen alarmant: Cele mai multe infracțiuni, comise la oraș de tineri de la sate - Video

© Sputnik / Miroslav RotariРождественская ярмарка 2018
Рождественская ярмарка 2018 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Datele statistice demonstrează că cele mai multe crime sunt săvârșite în mediul urban, însă de cele mai multe ori sunt comise de tineri din mediul rural.

CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik, C.S. Poliția oferă detalii despre cel mai recent caz în care doi tineri din raionul Cimișlia au spart un apartament din Capitală. Un fenomen îngrijorător se atestă în societatea moldovenească - tot mai des tinerii sunt cei care săvârșesc infracțiuni grave. În același timp, cel mai înalt nivel al infracționalității rămâne a fi în mediul urban, în special în municipiile Chișinău și Bălți.

Fostul ministru adjunct de Interne Ghenadie Cosovan a declarat pentru Sputnik Moldova că aproape jumătate dintre infracțiunile comise în țară au fost înregistrate în Chișinău. Totodată, Cosovan este de părere că nu se poate afirma că nivelul infracționalității este mai mare la oraș decât la sat.

”De regulă, creșterea infracționalității este peste tot la fel. De exemplu, furturile din apartamente înregistrate cel mai des la oraș sunt comise de cele mai multe ori de persoane care locuiesc la sat. De aceea, dacă numărul de infracțiuni crește, acesta este aproximativ același atât la oraș, cât și la sat", a explicat Cosovan.

Se pare că lucrurile stau exact așa cum au fost descrise mai sus. Una dintre ultimele infracțiuni înregistrate de Poliția Capitalei a fost săvârșită de doi tineri de 22 și de 24 de ani, originari din raionul Cimişlia. Aceștia au fost reținuți de polițiștii din sectorul Râșcani din Capitală, fiind suspectaţi de spargerea unui apartament.Potrivit oamenilor legii, infracțiunea a fost săvârșită în luna octombrie. Atunci, victima de 47 de ani a anunțat că i-au fost furate mai multe bunuri materiale. Polițiștii au stabilit că din apartament au fost furate bijuterii din aur şi bani, fiind cauzat un prejudiciu în sumă de 200 de mii de lei.

Желание жить Спорт, одиночные фотографии, 1 место - Sputnik Moldova
Alarmant! Despre fenomenul suicidului în Moldova - Leviatanul lumii moderne

Pe 3 ianuarie, au fost efectuate percheziţii autorizate la domiciliile acestora din raionul Cimişlia unde au fost depistate 50 de cartușe pentru arma Karabin, 213 cartușe de vânătoare, 40 de cartușe de calibru mic, o armă cu amortizator, confecţionată artizanal, 5 arme de vânătoare cât şi alte obiecte predestinate braconajului. Toate acestea erau deţinute ilegal.

În cadrul audierilor, suspecții au declarat că au armele de la o persoană care a decedat. Poliția precizează că tinerii au fost anterior judecaţi pentru huliganism şi braconaj.

”Armele și munițiile au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei balistice, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care deţinătorii  au ajuns în posesia acestora”, informează instituția printr-un comunicat.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt. Dacă se va demonstra vinovăția acestora, ei riscă o amendă de la 32 de mii 500 la 67 de mii 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Fluxul de știri
0