Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eurostat: Care dintre europeni sunt cei mai mari consumatori de alcool

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaПитейные заведения Москвы
Питейные заведения Москвы - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Eurostat a prezentat topul statelor în care s-au cheltuit cei mai mulți bani pentru procurarea alcoolului.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Printre statele membre ale Uniunii Europene, Estonia înregistrează cea mai mare pondere a cheltuielilor pentru alcool din bugetul total al gospodăriilor, potrivit unui comunicat al agenției europene de statistică Eurostat.

Datele publicate arată că pentru procurarea alcoolului gospodăriile din UE au cheltuit în anul 2017 peste 130 miliarde euro, ceea ce reprezintă 0,9 din PIB-ul UE. Cifrele prezentate nu includ alcoolul procurat în localuri și hoteluri.

Șomer - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Studiu Eurostat: Cine își găsește cel mai greu un loc de muncă în Uniunea Europeană

În medie, gospodăriile estoniene au cheltuit 5,2 la sută din veniturile obținute pentru procurarea băuturilor alcoolice, ceea ce reprezintă cel mai mare indicator din UE. Locul doi este ocupat de Letonia (4,9 la sută), locul trei de Lituania (4 la sută). Urmează Polonia (3,5 la sută), Cehia (3,3 la sută), Ungaria (3 la sută) și Finlanda (2,8 la sută).

România ocupă în acest clasament locul opt, cu o medie de 2,7 la sută din bugetul gospodăriei.

Cele mai puține cheltuieli pentru procurarea băuturilor spirtoase au suportat locuitorii Spaniei (0,8 la sută), Italiei, Greciei (câte 0,9 la sută) și Olandei (1,2 la sută), se arată în comunicatul Eurostat.

Fluxul de știri
0