Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rezultatele perchezițiilor CNA: Câți polițiști au fost reținuți

© Sputnik / Мирослав Ротарьcătușe
cătușe  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana au fost reținuți de ofițerii CNA. Aceștia sunt suspectați de corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Trei polițiști au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție. Aceștia sunt suspectați de corupere pasivă. Oamenii legii ar fi pretins de la trei tineri 2000 de euro pentru a mușamaliza un caz de jaf în care aceștia ar fi fost implicați la sfârșitul anului 2018.

Arest - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: Percheziții la Inspectoratul de Poliție Ciocana

Unul dintre polițiști ar fi luat legătura cu tinerii, anunțându-i că o persoană a depus o plângere pe numele lor la sectorul de poliție și a cerut tragerea la răspundere penală a celor trei pentru faptul că aceștia ar fi deposedat-o de telefonul mobil, în urma unei altercații. Ca să nu pornească o cauză penală pentru jaf, polițistul le-ar fi sugerat tinerilor că poate soluționa problema în schimbul a 2000 de euro.

Cazul a ajuns în atenția CNA, iar ulterior a fost pornită urmărirea penală în privința polițiștilor. Astfel, sub controlul ofițerilor CNA și a procurorilor, au fost transmise în două tranșe – 1500 de euro și 500 de euro. Transmiterea banilor a fost documentată, iar astăzi au fost operate percheziții la cei trei angajați ai Inspectoratului de Poliție Ciocana.

În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost reținuți un șef de post, un inspector de sector, dar și un ofițer de investigație. Toți trei sunt reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi plasați în izolatorul CNA. Dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii riscă până la 10 ani de detenție, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0