Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții la depozitele unui comerciant din Capitală: Ce au descoperit procurorii

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii și angajații Serviciului Vamal au descoperit în depozitele deținute de proprietarul mai multor centre comerciale din Capitală mărfuri aduse în țară prin contrabandă, majoritatea având marcajele unor branduri renumite.

CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. Proprietarul mai multor puncte comerciale din Capitală a fost reținut pentru contrabandă. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal au descins la depozitul deținut de acesta. În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe loturi de articole textile (lenjerie de corp, draperii, stofe etc.), fără acte de proveniență, în valoare de peste trei milioane de lei.

Patrularea frontierei de stat - Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Schimbări la frontiera moldo-română: Iată ce se va întâmpla

Operațiunea a avut loc după ce oamenii legii au oprit, în localitatea Giurgiulești, un autocamion despre care se cunoștea că este implicat în transportarea bunurilor de contrabandă. Conform procedurii, vehiculul a fost escortat la terminalul vamal ”Cricova”, iar în urma controlului efectuat au fost depistate peste 700 kg de articole de lenjerie de corp, care nu erau indicate în actele de însoțire.

Potrivit informațiilor acumulate de oamenii legii, loturile provin din Turcia și urmau să fie descărcate la depozitul agentului economic reținut. Acestea erau aduse în țară prin contrabandă, fiind disimulate printre alte mărfuri transportate în regim de tranzit.

Valoarea mărfurilor depistate în autocamion, precum și la depozitul comerciantului depășește trei milioane de lei. Majoritatea mărfurilor aveau marcajele unor branduri renumite, autenticitatea bunurilor fiind supusă verificărilor.

Investigațiile continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în filiera infracțională deconspirată. În cazul demonstrării culpabilității, persoanele învinuite de contrabandă riscă  pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0