Ninsori fără precedent în Europa: Va ajunge oare vifornița și în Moldova

© Sputnik / Alexey Danichev / Accesați arhiva multimediaСильный снегопад прошел в Санкт-Петербурге
Сильный снегопад прошел в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, meteorologii români au prognozat astfel de fenomene și, din câte se pare, nu au dat greș.

CHIȘINĂU, 4 ian – Sputnik. Ninsori puternice însoțite de viscol s-au abătut dinspre Marea Baltică asupra mai multor țări europene. Potrivit postului TV „Euronews”, au fost afectate îndeosebi Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia și Estonia. Rafalele de vânt au atins 85 km/oră, rostogolind mașini, smulgând acoperișuri și doborând copaci.

Stihia s-a dezlănțuit și în Polonia, cu viscole extrem de puternice. Pe rețelele de socializare au apărut imagini video în care angajații unei stații meteorologice își croiesc cu greu, dând zăpada la o parte cu mâinile, o pârtie prin troienele de zăpadă, înalte de un metru și jumătate, pentru a ieși afară.

Anterior, și meteorologii români au prognozat ninsori extrem de puternice. Florinela Georgescu, director executiv al Administrației române de Meteorologie, a menționat în cadrul unui forum al meteorologilor că luna ianuarie ar putea fi imprevizibil, existând probabilitatea unui record de temperaturi negative. Georgescu a precizat că iarna nu se va încheia la sfârșitul lui februarie.

Specialistul a menționat că în ianuarie va fi foarte frig. Asemenea geruri nu au mai fost de foarte multă vreme, din anul 1942. În afară de aceasta, în ianuarie sunt așteptate două episoade de viscole puternice. Iarna aceasta ne va aduce multe surprize și trebuie să înțelegem că ea nu se va termina pe 28 februarie, a subliniat Georgescu.

De altfel, judecând după secvența video postată pe rețelele de socializare, în România au și pornit deja ninsorile abundente. În imagini este orașul Arad.

Fluxul de știri
0