Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Exodul continuă: Anual populația țării se reduce cu trei la sută

© Sputnik / OsmatescoValeriu Sainsus
Valeriu Sainsus - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", doctorul în științe demografice Valeriu Sainsus a vorbit despre exodul populației și consecințele acestui fenomen asupra activității sociale, economice și culturale din Republica Moldova.
Exodul continuă: Anual populația țării se reduce cu trei la sută

Potrivit lui Valeriu Sainsus, exodul populației a existat întotdeauna, pentru că mobilitatea populației a fost una dintre caracteristicile de bază în ultimii 100 de ani. Republica Moldova nu este singura țară care s-a confruntat cu acest fenomen pe parcursul istoriei sale. Mai multe state din Europa au înregistrat un exod masiv al populației.

Cu toate acestea, doctorul în științe demografice spune că în Republica Moldova acest fenomen este destul de amplu.

"Din momentul în care, conform datelor recensământului din 2004, avem o populație de aproximativ două milioane nouă sute de oameni constatăm că, totuși, cota populației care a plecat din țară este destul de mare. Anul pierdem, numai în procesul migrației, peste zece mii de persoane, ceea ce înseamnă aproximativ 3% din populația țării", susține demograful.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0