Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Asta e culmea: În Moldova se fură și din bagajele pasagerilor

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doi indivizi furau bunuri de preț din bagajele de cală ale pasagerilor care călătoreau de la Chișinău spre Istanbul.

CHIȘINĂU, 4 ian - Sputnik. După două săptămâni de filaj și analize operative, ofițerii de urmărire penală și investigații speciale ai Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, au reușit destructurarea unui grup infracțional care fura bunuri din bagajele pasagerilor.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Polițiștii de Frontieră, șocați de fapta a trei bărbați din Cahul - Foto

Operațiunea de reținere în flagrant a fost desfășurată pe Aeroportul Internațional din Chișinău. Gruparea fiind anihilată în dimineața zilei de 3 ianuarie.

Persoanele reținute sunt doi cetățeni moldoveni de 22 și 30 de ani. Unul dintre ei era angajat al unei companii care prestează servicii handling de încărcare și descărcare a bagajelor pe Aeroport, iar al doilea tânăr avea rolul de ”comerciant” al obiectelor furate.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii de frontieră au constatat că aceștia acționau doar la cursele care aveau ca destinație orașul Istanbul și din bagajele pasagerilor furau doar obiecte mărunte însă costisitoare, precum ar fi: telefoane mobile, gadgeturi, ceasuri, etc. Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit identitatea mai multor persoane cărora le-au fost vândute bunurile furate. La fel, au fost ridicate toate obiectele ca mijloace de probă.

În continuare, ofițerii Poliției de Frontieră cercetează cazul pentru a administra probe suficiente, astfel încât să fie demonstrată vinovăția tinerilor reținuți. Concomitent se desfășoară o serie de acțiuni pentru identificarea și altor persoane care au avut de suferit de pe urma activităților ilegale ale grupului infracțional.

Bănuiții a fost reţinuți pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetați penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare, aceștia riscă o amendă de până la 67 de mii de euro, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Fluxul de știri
0