Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost reținut bărbatul care a prădat Catedrala Mitropolitană: Poliția spune cine este el

© Sputnik / Miroslav RotariЦерковная Служба
Церковная Служба - Sputnik Moldova
Abonare
Anunțul despre reținerea infractorului l-a făcut șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. A fost reținut bărbatul care l-a bătut cu cruzime pe paracliserul Catedralei "Nașterea Domnului" din Capitală și a furat mai multe obiecte de preț din sfântul locaș. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc. 

”Persoana reținută este un bărbat în vârstă de 34 de ani, originară din raionul Cantemir, anterior fiind cercetat penal pentru alte infracțiuni și, la momentul reținerii, asupra suspectului au fost depistate și ridicate corpuri delicte sustrase din Catedrală”, a scris Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Cavcaliuc le-a mulțumit oamenilor legii, în special lui Corneliu Groza și echipei de polițiști din subordinea sa, pentru profesionalism și dedicația cu care își fac munca zi de zi în folosul societății și în special pentru descoperirea acestei infracțiuni cu o rezonanță socială sporită, în rândul creștinilor.

Pentru infracțiunea comisă, suspectul riscă o pedeapsă de până la 15 ani de detenție.

Pe 27 decembrie, a fost prădată Catedrala Mitropolitană din Chișinău. Potrivit Mitropoliei, paracliserul Catedralei a fost pândit, iar când a descuiat ușa bisericii, l-au atacat. Din locașul de cult au furat mai multe bunuri de preț, în special, de la icoana Maicii Domnului de la Hârbovăț.

Fluxul de știri
0